Pastę przyrządzam zamiennie, raz z wędzoną makrelą, innym razem z
dorszem.
1 wędzona makrela, oczyszczona ze skóry i ości
2 kiszone ogórki pokrojone w drobną kostkę
2 jajka pokrojone w drobną kostkę
1 łyżka posiekanego szczypiorku lub natki pietruszki
1 łyżka majonezu dla bezglutenowców
1 łyżka musztardy sarepskiej łagodnej
Sól morska, pieprz czarny i słodka papryka do smaku.
Wszystkim tym, którzy mogą spożywać mleko, proponuję zamiast
majonezu 2 łyżki gęstego jogurtu greckiego, smakuje zdecydowanie lepiej niż
majonez.
Pasta rybna na tyle nam zasmakowała, że włączyliśmy ją do
naszego stałego piątkowego menu. Wszystkim również serdecznie polecam.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz