Potrzebujemy:
1 jajko
1 cukier waniliowy
1/2 szklanki cukru pudru
1/2 szklanki cukru pudru
1 łyżeczka proszku do pieczenia bezgl.
3 kopiaste łyżki mąki kukurydzianej
100 g mielonych migdałów bez skórki
2 łyżki oleju słonecznikowego
3 paski gorzkiej czekolady 70% kakao posiekanej w nierówne
cząstki
Wszystko razem miksujemy blenderem, na końcu dodajemy
cząstki czekolady i pieczemy ok. 20 min. w 180 stopniach. Czas pieczenia może
być dłuższy, trzeba obserwować ciasteczka.
Po ostygnięciu,
pozostają wilgotne w środku, a to dzięki bananowi. Przygotowanie ich wraz
z upieczeniem nie powinno zająć więcej czasu
niż pół godzinki. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz