poniedziałek, 17 lutego 2014
Brownie bezglutenowe
Brownie czyli ciasto mocno czekoladowe, które zamierzam Wam polecić, należy do tzw. gotowców, ale nie byle jakich. Odkryłam to ciasto w sklepie sieci Rossmann i jest naprawdę bardzo dobre. Zawsze mam zapasowe opakowanie w spiżarni, na wypadek, niespodziewanych gości, którzy dzwoniąc mówią " jesteś?, za chwilkę będziemy". Do gotowej mieszanki wystarczy dodać tłuszcz, jajko i mleko roślinne, krótkie pieczenie i gotowe. Jednak to od czasu pieczenia, wiele zależy. Kilkakrotnie zbyt mocno wysuszyłam ciasto i w smaku przypominało tradycyjnego murzynka, warto więc przestrzegać czasu podanego przez producenta.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Kusisz, ok kusisz :)
OdpowiedzUsuńA czy można dodać olej czy musi być tłuszcz utwardzony (margaryna, masło)?
OdpowiedzUsuńmożna dodać olej o neutralnym smaku :)
OdpowiedzUsuńo, to super, bo zastanawiałam się czy da radę wyjść w wersji wegańskiej bez margaryny, której nie używam:)
OdpowiedzUsuńCzekam zatem na wieści, jak smakowało :)
OdpowiedzUsuńZamiast połowy masła dałam masło migdałowe, nie rozmiksowalo się tak ładnie i zostały niewielkie grudki ale w sumie było ok, wiec można wegansko
OdpowiedzUsuńTo bardzo dobra wiadomość, że można również wegańsko
Usuń