100 g mielonych migdałów
2 płaskie łyżki mąki kukurydzianej
1 płaska łyżka mąki ryżowej
Budyń waniliowy bezglutenowy
½ szkl. cukru pudru
2-3 kopiastych łyżek
dobrego kakao
2 jajka
½ łyżeczki proszku do pieczenia bezgl.
½ szkl. oleju rzepakowego lub słonecznikowego
Wszystkie składniku mieszamy na gładką masę. Jeśli jest za
gęsta dodajemy wody. Pieczemy w nagrzanym piekarniku, w temp. 180 stopni ok. 15 minut. Ciasteczka mają chrupiący wierzch, a w środku są pulchne i
mięciutkie.
Mniaaaaam!
Czasem to co najprostsze jest też najsmaczniejsze:)
OdpowiedzUsuńWitaj,
Usuńwiele bym dała za ten Twój tort kajmakowy :)
podobaja mi się takie ciacha! :)
OdpowiedzUsuńTo fajnie, smakują też całkiem nieźle :)
Usuń