100 g mielonych migdałów
2 płaskie łyżki mąki kukurydzianej
2 płaskie łyżki mąki ryżowej
Budyń waniliowy bezglutenowy
Łyżeczka zapachu migdałowego
½ szkl. cukru pudru
2 jajka
½ łyżeczki proszku do pieczenia bezglutenu
½ szkl. Oleju rzepakowego lub słonecznikowego
Wszystkie składniku mieszamy na gładką masę. Jeśli jest za
gęsta dodajemy wody. Pieczemy w temp. 170
stopni do momentu osiągnięcia złotawo karmelowej barwy. (ok. 12 min.)
Ciasteczka mają chrupiący wierzch, a w środku są pulchne i
mięciutkie z lekkim posmakiem marcepana.
Po wystygnięciu posypujemy cukrem pudrem, ale równie dobrze
smakują z polewą lukrową z cukru pudru i kilku kropel cytryny.
A tak smakują!
Muszą smakować rewelacyjnie- to widać -:)
OdpowiedzUsuń