Kto lubi czekoladę? Ręka do góry! Moje dzieciaczki zawsze podnoszą obie ręce. Dlatego od czasu do czasu, fundujemy sobie czekoladową rozpustę w wydaniu XXL, a potem oblizujemy się długo i leżymy na dywanie brzuchami do góry. Kochani bezglutenowcy czekolada działa pobudzająco i zawsze poprawia nastrój, więc nie czekajcie, tylko do dzieła, deser zajmie Wam tylko chwileczkę.
Pudding mocno czekoladowy na zimno
1 budyń czekoladowy bezglutenowy (np. pudding firmy Belbake z
Lidla)
0,4 l mleka sojowego
2 czubate łyżki cukru lub korab
Gotujemy jak tradycyjny budyń, ale nie czekamy do pełnego
zagotowania się mleka sojowego. Jeszcze ciepły przelewamy do pojemnika np.
filiżanki i wstawiamy do lodówki na 1 h. Po wyjęciu przekładamy "do góry nogami" na talerzyk i dekorujemy nutellą bio z gorzkiej czekolady Zartbitter Creme (dla
bezmlecznych). dostępną w sklepach firmy Rossmann.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz