O mnie

Jestem szczęśliwą mamą dwójki słodziaków: prawie pięcioletniego Stasia i dwuletniej Julci. Od niedawna wspólnie z dziećmi jesteśmy na diecie bezglutenowej i bez mlecznej z powodu nietolerancji glutenu i laktozy. Od kiedy mam rodzinę, gotowanie stało się moją wielką pasją i do każdej potrawy dodaję odrobinę serduszka. Uwielbiam eksperymentować, łączyć smaki, mieszać, przelewać i oczywiście jeść- ale to lubiłam od zawsze. 
Przyznam jednak, że taka kuchnia stanowi dla mnie nie lada wyzwanie, gdyż poddana jest ocenie najsurowszych krytyków jakimi są dzieci, musi im po prostu smakować. Ten blog jest o tym jak dogadzam naszym podniebieniom, choć to takie przyziemne, odkrywając ciągle nowe smaki, szukając zamienników tradycyjnych produktów, tak byśmy nie odczuwali specjalnie braków z powodu alergii. I przyznam się, że niezwykle cieszy mnie  wspólny posiłek przy jednym stole, radosne, „pełne buźki” dzieciaczków, małe rączki sięgające po dokładkę i mąż, który choć nie alergik, również rozkoszuje się z nami.
Mam nadzieję, że wśród naszych codziennych przepisów znajdziecie również  swoje ulubione potrawy i zechcecie poeksperymentować w kuchni. Przyświeca nam kilka zasad, musi być smacznie, zdrowo, szybko i rodzinnie.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz